Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een tarwegraspoeder-voetenbad daadwerkelijk het probleem van kalknagels doen reduceren/verdwijnen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee.Kalknagels zijn geinfecteerd door een schimmel. Hiervoor bestaan goede medicijnen. De dokter kan een recept schrijven.

Nee. Kalknagels zijn het gevolg van en schimmel, en die zijn te bestrijden, maar heel lastig, en het is een langdurige kwestie (tot de nagel helemaal opnieuw is gegroeid, wat wel een jaar kan duren, zeker bij een flink aangetaste en daardoor langzaam groeiende kalknagel). Het dagelijks baden van de voeten kan daarbij uiteraard geen kwaad, en schone voeten / nagels bevorderen het herstel, maar het effect op de schimmel zelf zal niet meer zijn dan dat van tea tree olie op hoofdluis : nada. Ik zit me overigens rot te googelen, maar vind geen verhalen over het verband tussen dit goedje en kalk/schimmelnagels. Het wordt voornamelijk verkocht als 'superfood' voedingssupplement. En één nogal discutabele site die het ook aanbeveelt voor andere schimmels zoals candida.

Ik heb geen enkele informatie over die uitwerking, terwijl wij in de natuurvoedingswinkel wel tarwegrassap hebben. Maar daar wordt niets over kalknagels vermeld. Maar los daarvan: Een kalknagel is een beschadigde nagel/nagelbed, en ziet er grijs uit en wordt in de loop der tijd dikker. En is niet te verhelpen. Helaas. Een kalknagel kan je alleen onderhouden door de nagel op een gewone dikte te blijven vijlen. De kartonnen vijl dan plat op de nagel leggen en vijlen. Niet té dun want het moet nog steeds een beschermlaagje vormen voor je teen. Een schimmelnagel gaat nogal eens samen met een kalknagel. Namenlijk doordat de weerstand van een kalknagel vermindert is de nagel extra bevattelijk voor schimmel. Een schimmelnagel kleurt geel. Zo kan je dus een kalknagel gemengd met schimmelnagel hebben, maar het kan ook zijn dat je een kalknagel óf een schimmelnagel hebt. Als je een schimmelnagel hebt is daar zeker iets aan te doen, hoewel het een langdurige kwestie is. De ervaring leert dat een Nail Repair pen heel goed werkt. Het is duur, rond de 20 euro, maar je kan er zo'n 3000 keer je nagel mee behandelen, en dan valt het omgerekend weer mee. En omdat je er nog een jaar mee door moet gaan nádat de nagel weer gezond uitgegroeid is (vanwege de sporen van de schimmel, behandel je te kort dan krijg je de schimmel weer terug), is het van belang dat je de behandeling even makkelijk kan doen. Dus zonder pipetjes, lang laten opdrogen etc. zoals met andere producten De Nail repair pen droogt snel en is effectief. Wel alleen de nagel en niet de huid eromheen behandelen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100