Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de oorzaak van het beroerde gevoel dat ik krijg tijdens en vooral na het sporten?

M'n vriend heeft sinds een aantal maanden last van een beroerd gevoel tijdens het sporten (fitness). Hij krijgt het gevoel dat hij moet braken of overgeven.
Het gevoel komt ook erg opzetten wanneer hij klaar is met sporten.
Het is ook voorgekomen dat hij daadwerkelijk heeft moeten overgeven.
We weten dat het niet komt doordat hij te hard sport, want wanneer we mijn tempo aanhouden, krijgt hij ook het beroerde gevoel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk komt het door de verhoogde hoeveelheid endorfine die vrijkomt door het sporten. Er is namelijk een associatie tussen (grote hoeveelheden) endorfine en misselijkheid/braken. Deze theorie is aannemelijk, maar (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Een andere verklaring is het drinken van teveel water voor, tijdens en/of na het sporten. Een Japans onderzoek wijst er overigens op dat eten vóór het sporten de kans op misselijkheid mogelijk verhoogt. Wacht dus even met sporten na een grote maaltijd.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Exercise_indu...

Ik denk in eerste instantie aan migraine, maar het kan ook aan je bloeddruk of suiker liggen... Of misschien eet je te weinig voor je begint met trainen of juist andersom; misschien ga je te snel gaan trainen nadat je gegeten hebt... Ik zou zeggen; Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht. Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts.

Mogelijk is er spraken van een maagprobleem. Dat op zich weer wordt veroorzaakt kan worden door te veel stress , te haastig leven, ongezond eten enz. Mogelijk helpt dan het eten van een of meer Rennies, voor het trainen, simpel uit te proberen. Maar eigenlijk is deze vraag toch wel iets voor een dokter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100