Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom word ik misselijk wanneer ik langer dan dertig minuten met de iPad of ander beeldscherm werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soort van bewegingsziekte, je focust je te sterk op de bewegingen op het scherm.

wat Ritsuka zegt zou heel goed kunnen, een soort van wagenziek dus, maar het is ook mogelijk dat het aan je ogen ligt, want je kijkt naar voorwerpen die dicht bij zijn,dus je ogen moeten zich constant in stellen op dicht bij.

Mischien ben (overgevoelig) voor de: Elektrische en magnetische velden worden in drie verschillende frequentiegebieden uitgezonden. De horizontale afbuigspoelen zenden hoofdzakelijk uit in het frequentiegebied van 15 - 35 kHz. Extreem laag-frequente (ELF) velden van 50 of 60 Hz komen van het lichtnet, transformatoren en de verticale afbuigspoelen. Ten slotte komen zwakke signalen in het radiofrequente gebied (RF) uit de elektronische circuits in de VDU en van signalen van de computer. Statische elektrische velden doen zich ook voor, in het bijzonder als de luchtvochtigheid laag is, door de cumulatie van elektrische lading door de elektronen en ionen die de voorkant van het scherm raken. Daarnaast wordt hoog-frequent of ultrasoon geluid -soms hoorbaar als een hoge fluittoon- uitgezonden door verschillende VDU-onderdelen, met name door de circuits van de horizontale afbuigspoelen. In een kathodestraalbuis wordt zeer laag-energetische röntgenstraling geproduceerd. Het glazen scherm is echter dik genoeg om deze straling volledig te absorberen. Ik ken wel meer mensen die zich zelfs ziek voelen ook van een mobiele telefoon. Hou rekening met jezelf en beperk de minuten voordat je misselijk wordt. Je kan het ook goed testen wat je ervaart als je op de tv-afdeling van de mediamarkt gaat staan, daar is het 1 en al stralingsenergie met al die beeldschermen. Toegevoegd na 1 minuut: *Misschien ben je...

Bronnen:
www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100