Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zweethanden wat kan ik eraan doen?

Hallo,

Ik heb last van zweethanden, soms zijn ze droog maar soms heb ik heel erg last van zweethanden.
Het is dus niet erg prettig als ik iemand een hand moet geven. Ik had al gelezen dat je een operatie kan doen maar dit moet je elke keer opnieuw laten doen en daar heb ik ook niet zoveel zin in.
Weet iemand nog een andere oplossing want ik schaam me er best voor.

Alvast bedankt,

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk, waarbij chirurgisch ingrijpen pas wordt toegepast als de andere therapieën niets hebben uitgericht. Dit zijn o.a. de mogelijkheden: Aluminiumchloride of aluminiumhydroxychloride als depvloeistof of creme. Kan huidirritatie geven. Iontoforese: door een elektrische lading door de huid te laten lopen, wordt de zweetproductie voor langere tijd (dagen) geremd. Botuline toxine (beter bekend als Botox): injecties met botuline toxine in de oppervlakkige dermis remmen de zweetproductie gedurende 3-9 maanden. Doordat de injecties te pijnlijk zijn is dit minder toepasbaar voor de handen of voeten. Zie verder op bijgaande websites.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperhidrose
http://zweethanden-zweetvoeten.info/zweeth...

handen wassen met kous water, of talk poeder gebruiken. Ik heb ook altijd last van zweet handen, ik heb dat geaccepteerd. Ik zeg altijd tegen mensen dat ik klamme handen heb en veeg mijn handen dan even af aan mijn broek voordat ik ze een hand geef. Sommige dingen horen bij je en die kun je ook gewoon accepteren.Probeer ermee te leven, hoe vervelend het ook is, iedereen heeft wel wat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100