Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je vaker carpaal tunnel syndroom krijgen aan dezelfde hand?

Ik ben er zowel links als rechts aan geholpen, een jaar of acht geleden. Nu weer vooral rechts klachten aan de hand (ben rechtshandig). Kan dat opnieuw carpaal tunnel syndroom zijn of is het eens en nooit meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas kan verkleving van bindweefsel wederom na operatie de pezen gaan belemmeren en komen de klachen in meer of mindere mate terug. Dat duurt echter meestal jaren Toegevoegd na 6 minuten: Na 8 jaar dus al weer. Ja , dat kan helaas, gelukkig is het ook weer te verhelpen. De injecties geven vaak slechts tijdelijke verlichting en kunnen de verkleving soms bevorderen. Opereren lijkt me de beste keus..... Omdat het terug komt, zou ik meteen verwijzing vragen, de vorige keer kwam je er immers ook niet met injecties uit. Loop er niet te lang mee rond, het gaat zelden vanzelf over. Met nadruk wijs ik er op dat je bij je behandelend arts de beste raad krijgt.

Carpaal tunnel syndroom is toch een aandoening die ontstaat door een verkeerde manier van leven en omgang van je lichaam en stress. Hoewel er een simpele operatie voor bestaat, zal de operatie niet je leven aanpassen. Sterker nog, je hoeft niets aan te passen, want een operatie kan je helpen. Maar de kans is heel groot dat het terug komt. Omdat je niet bent veranderd. Door mijn eigen ervaringen, weet ik dat de oorzaak niet ligt in je hand(en). Ook niet in computer werk. De oorzaak ligt meest waarschijnlijk in je schouders, waar de stress zich heeft opgeslagen en dus vol zit met gespannen spieren en wat verklevingen. Daardoor kan er weinig bloedtoevoer zijn naar je armen en handen toe, ook de zuurstof is hier onvoldoende, met als gevolg dat het lichaam niet meer goed de afvalstoffen in je armen en handen kan afvoeren. Wat dan als resultaat heeft dat daar ook ontstekingen en verklevingen ontstaat. Beschouw het probleem als holistisch, en niet alleen maar bij je handen of polsen. Je krijgt nu opnieuw de kans om dit te gaan bekijken. Het lichaam geeft je die mogelijkheid nu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100