Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is whiplash op termijn te genezen en hoe is het verdere verloop van de ziekte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst: whiplash is geen ziekte, maar het gevolg van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis, waarbij het hoofd krachtig voor en achteruit bewogen wordt. Het verloop is niet eenduidig te vertellen, omdat een whiplash veel gevolgen kan hebben met daarbij dus verschillende mogelijkheden op het verloop van eventueel herstel. Mensen die een whiplash hebben ondergaan kunnen er kort, lang of altijd last van hebben. Bij ongeveer 50% gaat het binnen drie maanden vanzelf over. 85% à 90% procent is binnen een jaar hersteld en ongeveer 10% zal blijvend letsel overhouden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Whiplash_(letsel)

Whiplash zelf is eigenlijk geen aandoening het is een oorzaak van verschillende soorten klachten die je daarna kunt ervaren. Die klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Het verloop is ook niet echt te voorspellen. De één heeft snel geen klachten meer en de ander blijft de rest van z'n leven klachten en beperkingen houden. Het is van te veel dingen afhankelijk. Misschien niet echt een duidelijk antwoord maar het is afhankelijk van zo veel verschillende factoren dat het voor iedereen anders kan zijn/is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100