Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Help yoga tegen de pijn en rugklachten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je rugklachten 'gewoon' het gevolg van overbelaste en stijve spieren en stress zijn zal yoga zeker kunnen helpen om de boel sterker en soepeler te maken. Als er iets 'stuk' is, denk aan een hernia, dan kunnen yogaoefeningen misschien verlichting bieden, of helpen bij het herstel, maar zou ik zeker eerst advies van een arts of fysiotherapeut inwinnen. Yoga kan je daarnaast ook helpen om geestelijk wat te ontspannen, met 'gratis' een positief effect op je lichamelijke gesteldheid.

Als je niet verwacht dat yoga een hernia kan genezen en alle pijn kan tegengaan, zou het wel zo kunnen zijn omdat je geest wat tot rust komt wat een ontspannen of relaxt gevoel kan geven, waardoor je de pijn of rugklacht minder voelt. Dus afhankelijk van wat je pijn is en welke rugklachten je hebt, zou het wel iets kunnen helpen, maar aan de andere kant denk ik niet dat elke yogaoefening is aan te raden met bepaalde pijn of een bepaalde rugklacht. Maak je klachten voor je ermee begint kenbaar bij je yoga instructeur zodat ze er rekening mee kunnen houden ;)

Yoga ontspant lichaam en geest, dus kan wel degelijk helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100