Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gaat chronische hyperventilatie wel ooit over?

En hebben jullie tips om de dag door te komen? Benauwdheid, trilling van de lichaam, hele dag hoofdpijn etc.

Mijn huisarts is tot volgende week op vakantie, dus bij hem kan ik ook niet terecht helaas.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

In de periode tussen de 10 en 20 jaar worden we normaal gesproken volwassen. Dit is een zeer heftige periode in je leven. Je ben bezig je persoonlijkheid te vormen en dat is niet makkelijk. Aanvankelijk wil je graag met de massa mee lopen, maar zo ergens richting de 16- 17- 18 jaar, begin je je afwijkend te gedragen ten opzichten van die massa. Dat geeft zeer veel onzekerheid en stress. De momenten dat je echt alleen bent, kunnen heel vervelend gaan verlopen, veel piekeren, onrust, verdriet, boosheid en twijfel. Dit kost erg veel energie. Deze energie moet je weer tijdens je slaap aangevuld worden, als dat door je onrust niet gebeurt, ga je energie te kort komen en sta je in de ochtend al moe en lamgeslagen op. Hierna kom je in een negatieve spiraal te recht en kunnen ernstige klachten ontstaan. Een aantal mogelijke oorzaken voor hyperventilatie: 1 Je karakter, je bent een erg gevoelig type. 2 Onregelmatig leven. 3 Ongezonde levensstijl. 4 Ongezond eten en drinken. 5 Het op je tenen moeten lopen voor je opleiding. 6 grote ergenis over iets in je omgeving. 7 Slechte thuis situatie. 8 Verkeerde studierichting. 9 Niet kunnen loslaten van ruzie/ ergenissen. 10 Denken dat anderen het altijd beter doen dan je zelf. 11 Te weing eigenwaarden. 12 Te onzeker in veel zaken. Begin voor je zelf een lijstje te maken met punten die voor jou van toepassing zijn. Dan krijg je overzicht van de mogelijke oorzaken. Kijk op welke punten je al iets kan veranderen. Zoek een vertrouwenspersoon om hier over te praten. Drink voldoende gewoon water en liever geen koffie, cola en/ of andere energiedrankjes! Slik extra calcium- magnesium- zink tabletten. Ga sporten en vooral veel dansen! Toegevoegd na 1 minuut: Chronische hyperventilatie kan bij een juiste aanpak over gaan, echter door je karakter, blijf je er wel gevoelig voor.

Ik weet niet of je een man of een vrouw bent, en als je een vrouw bent, of je de pil slikt. Ik heb ruim 25 jaar de pil geslikt en pas vorig jaar kwam ik erachter dat mijn chronische hyperventilatie door de pil kwam. Ik ben ermee gestopt en ik heb GEEN hyperventilatie meer. Geen paniekaanvallen meer, geen benauwdheid, geen trillingen meer, helemaal niets! Dus het kan hormonaal zijn. Laat het zeer zeker even nakijken bij de dokter. Ik heb in die tijd heel veel baat gehad bij Valdispert rustgevende tabletten. Puur natuur, dus kan geen kwaad. Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat dit antwoord je kan helpen.

Doordat ik heb begrepen dat je angst hebt voor CHV en er daardoor de hele dag last van hebt, lijkt het mij sowieso verstandig als je naar een plaatsvervanger gaat of belt zodat deze je naar de juiste specialist kan doorverwijzen voor onderstaande therapieen! Als je hyperventilatie wilt laten verdwijnen, of het aantal aanvallen wilt verminderen, dan moet je in de eerste plaats de oorzaak kennen van die hyperventilatie ( bij jou waarschijnlijk de angst hiervoor omdat het de 1e keer zo heftig was) Vaak is het handig dat je hiervoor de hulp van een vertrouwenspersoon inroept. Deze zal je dan helpen om de juiste oorzaak te gaan zoeken. Ademhalingsoefeningen om hyperventilatie te genezen Een goede ademhaling aanleren kan wel helpen om aanvallen van hyperventilatie te verminderen. Er bestaan oefeningen bij een gespecialiseerd iemand die je kan leren meer van uit je buik te ademen. Ook zal je in deze oefeningen leren om bij een aanval van hyperventilatie op een betere manier te gaan ademen. Met de lippen op elkaar geperst ademen in een ritmische beweging van drie tellen inademen en zes tellen uitademen; zal een rustiger gevoel met zich meebrengen. Lichaamsbeweging om hyperventilatie te genezen Aanvallen van hyperventilatie kan men ook aanpakken door te zorgen voor meer lichaamsbeweging. Meer bewegen zal uiteraard voor meer dingen goed zijn dan voor hyperventilatie alleen. Waar meer beweging alleszins voor kan zorgen, is dat het evenwicht tussen zuurstof en koolzuur in het bloed verbetert en standvastiger wordt. Zo is trouwens iedere vorm van ontspanning geschikt om aanvallen van hyperventilatie de kop in te drukken. Ik wens je heel veel sterkte en hoop echt dat je een waarnemer kunt vinden of anders de huisartsenpost zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen! Over ademhalings-en ontspanningsoefeningen kun je ook veel op internet vinden! Groet vlindertje

Bronnen:
www.bachbloesemadvies.be/.../hyperventilat...

Chronisch is over het algemeen dat het vaak nooit over gaat.

Ik heb ook chronische hyperventilatie. Dat heb ik getest in het ziekenhuis. Ik ben doorgestuurd naar een longarts en ik moest ademhalingsoefeningen doen omdat ik verkeerd ademde. Je moet dus via je buik ademen en ik ademde via mijn borstkas. Het scheelt wel heb geen hartkloppingen meer of adem tekort maar je moet het wel oefenen. Wie weet kan dit de oorzaak zijn. Het is maar een tip :)