Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik zweet en zie steeds zwart voor mijn ogen, wat is er mis?

Ik zweet de laatste tijd veel erger dan normaal en voel me echt niet zo goed, moe en steeds als ik iets wil doen zie ik zwarte vlekken opkomen (geen migraine!!) ook heb ik best wel erge buikpijn.

Ik heb net gewoon normaal gegeten en gedronken, wat kan de oorzaak zijn en hoe voorkom ik dit? Ik voel me belabberd.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je zwart voor je ogen ziet, dan krijgt je hersenen weinig zuurstof. Je voelt je slap en je probeert je ogen groter te maken om te hopen dat je geen zwart meer voor je ogen ziet. Wat moet je doen: Mocht je nog eens zwart voor je ogen zien, ga dan met je hoofd tussen je benen zitten, want dan stroomt het bloed weer een beetje naar je hersenen toe. Zie je ook zwart voor je ogen als je je zijkanten van je nek een beetje dichtknijpt? M.V.G. Donny.

Als ik jou was zou ik de huisarts raadplegen, het kan zijn dat je een te lage bloeddruk hebt of dat je suikerspiegel in het bloed te laag is. Ook kan het zijn dat de alvleesklier niet lekker zit, je hebt dan buikpijn onder de ribbenboog. In elk geval genoeg klachten voor een bezoekje aan de huisarts.

Het kan zijn dat je een te laag ijzergehalte hebt. Ijzer helpt om zuurstof in je bloed te vervoeren. Als je te weinig ijzer hebt, krijgen je hersenen te weinig zuurstof (met name als je lang stil zit of hebt gelegen) en zie je zwarte vlekken. De vermoeidheid is ook een symptoom van een te laag ijzergehalte. Je krijgt dan gewoon niet genoeg energie. Misschien moet je toch wat meer spinazie, appelstroop etc eten. Als je je niet beter voelt zou ik naar de huisarts gaan, die kan je onderzoeken. Er bestaan ijzertabletten die hij kan voorschrijven. Mocht je weer niet lekker worden, zwarte vlekken zien, zweten, kan dat wijzen op flauwvallen. Dan moet je gaan zitten en je hoofd tussen je knieën doen. Ik spreek uit ervaring dat dit helpt. (bij mij in ieder geval). Ik wens je veel succes en beterschap toe!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100