Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb pijn aan mijn schouder net nadat ik kracht heb gezet. en bij de teruggaande beweging. Iemand een verklaring hiervoor?

Wanneer ik kracht heb gezet met mijn arm komt de pijn. Niet tijdens het kracht zetten maar echt 1sec daarna.
Maar ook nadat ik de arm naar voren heb bewogen en dus bij de teruggaande beweging. Ik voel het dan aan de voorkant van mijn schouder. Je zou zeggen dat die spiergroep zich dan ontspant...? Heeft iemand hier een verklaring voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je arm naar achteren gaat vanuit een voorwaartse stand dan zijn niet de spieren actief die hem naar achteren trekken maar de spieren die hem naar voren doen bewegen. (Vandaar ook de pijn aan de voorkant) Die remmen namelijk de beweging van de naar achteren vallende arm. Is een beetje lastig uit te leggen. Ik vermoed dat een aanhechting van een spier geirriteerd is. Welke spier en/of pees het is, kan ik niet zeggen. Daarvoor moet de schouder echt getest worden. Dit soort dingen gaan 9 van de 10 x vanzelf over. Advies: Niet zwaar belasten en normaal bewegen in de pijnvrije richtingen, want een schouder wil gemakkelijk vast gaan zitten als je hem niet gebruikt en dat gebeurt bij een blessure sneller dan normaal.

Het lijkt er op dat er een zenuw in je schouder beklemt zit of dat het een ontsteking is. Ik raad je aan om naar de huisarts te gaan, als die er niet uitkomt wordt je mogelijk doorgestuurd voor een foto zodat je zo snel mogelijk eventueel de juiste behandeling kunt krijgen! Ik heb het beide gehad en het gevoel leek bij mij erg op elkaar,ben er te lang mee doorgelopen zodat ik er nu chronische pijn aan heb. Ik zou zeggen probeer je arm het weekend een beetje te ontzien. Sterkte, Groet vlindertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100