Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn in lies bij hoesten, wat kan het zijn?

(mijn dokter is nog een paar dagen op vakantie, een andere dokter is er alleen voor spoedgevallen) Ik heb sinds 2 á 3 weken elke nacht en ochtend het erg benauwd en erg veel last van hoesten, nou ik heb astma dus daar zocht ik niet zo veel achter want het komt wel vaker voor in deze tijd van het jaar. Maar nu sinds gisteren avond, na veel hoesten heb ik op mijn linker lies erg veel pijn bij het hoesten. Ook ben ik de hele avond misselijk geweest. Als ik gewoon op de plek druk doet het niet echt pijn en er zit misschien iets als een klein bultje maar ik weet het niet zeker. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn. Mocht het erger worden ga ik natuurlijk wel even naar de andere dokter maar ik zou graag voor nu willen weten wat het zou kunnen zijn en wat ik er aan zou kunnen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De misselijkheid valt te verklaren door het overmatig hoesten. Het bultje wat je voelt is misschien een ontstoken kliertje in je lies. En wanneer je hoest niest of perst kan dit pijn geven. Wanneer de pijn erger of aanhoudt zou ik je toch adviseren om naar de HAP ( Huisartsenpost) te gaan. veel beterschap

Bij veel hoesten kan een liesbreukje ontstaan. Het lijkt er wel erg veel op.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Liesbreuk

Het zou een liesbreuk kunnen zijn, voelt het inderdaad als een bultje bij de lies ? dat kwam bij mij wel voort, ik had een bultje in de lies, en het was ook wat dikker in de lies, ook had ik zo nu en dan pijn, wordt het erger zou ik toch naar de andere arts gaan. Maar hou het goed in de gaten. Bij mij was een operatie noodzakelijk, de arts zei dat het een liesbreuk was. Sterkte toegewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100