Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom trillen mijn handen en kan dit opgelost worden?

Ik heb de laatste tijd veel last van trillende handen. Ik ben 16 jaar en ik vermoed dat dit komt omdat ik de laatste tijd veel alcohol heb gedronken. (eergisteren 5 of 6 glazen wijn, de 2 weken daar voor ook 2-5 pintjes op sommige dagen).

Of zou dit kunnen zijn omdat mn armspieren vermoeid zijn (ik ben de laatste tijd begonnen met push ups). En zijn die trillende handen voor de rest van mn leven of gaat dit voorbij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk is de energieballans verstoord, door een minder gezonde levensstijl. Probeer niet meer dan 2 pilsjes/ wijn per dag te drinken en vooral veel water! Je bent nog in de groei, dus je lichaam kan nog niet veel hebben.

Er vanuit gaande dat je 's avonds drinkt, denk ik dat je te laat gaat slapen. Je lichaam is gewoon vermoeid. Op tijd naar bed (en minder/niet drinken) zou het probleem vanzelf moeten oplossen.

Het is waarschijnlijk de alcohol. Voor een volwassen man is het maximum dat verantwoord is, 2-3 glazen per dag, mits niet elke dag. Voor een persoon van 16 is dat al een te hoge dosis: de alcohol tast dan de hersenen aan. Bij de hoeveelheden die jij noemt zijn nog meer vreemde effecten mogelijk. Het trillen past heel goed in dat beeld.

Alcohol drinken hoeft geen probleem te zijn. Bij beperkt gebruik is het zelfs goed voor hart en bloedvaten. Als de consumptie van alcohol echter zeer veelvuldig in grote hoeveelheden plaatsvindt, kan er gewenning en verslaving optreden. Je kunt lichamelijk verslaafd raken aan alcohol, maar ook geestelijk. Als je dan geen alcohol meer krijgt, krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Overmatig alcoholgebruik brengt vele risico's met zich mee voor de persoon. Ontwenningsverschijnselen bij lichamelijke afhankelijkheid alcohol Trillende handen Transpireren Misselijkheid Vermoeidheid Onrust Verhoogde bloeddruk Spierkramp Dit zijn klachten die in de eerste week na het stoppen met drinken kunnen optreden, meestal nemen ze na een paar dagen weer af.

Alcohol kan je suikerspiegel uit balans brengen en dat in combi met alle dingen die je doet, op waarschijnlijk ongestructureerde manier, schopt je hele stofwisseling in de war..... Begin eens met wat regelmaat in je dagelijkse maaltijden en sport uurtjes, eet een banaan tijdens het sporten en neem je rust.....en laat alcohol toch gewoon staan......je lichaam kan zonder, je hersens MOETEN zonder!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100