Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Klopt het echt dat je door overgewicht meer gaat zweten?

Ik had afgelopen week van iemand gehoord dat omdat ik dik ben (150 kilo, 1m83) meer en sneller zweet dan een normaal persoon. En ik vroeg me af of dit klopt. Mede omdat ik er doodziek van wordt dat me bed zowat in een zwembad veranderd elke nacht, zelfs nu het amper 20 graden is.

Dus klopt deze stelling?

Excuses voor de wat aparte vraagstelling.

Toegevoegd na 13 uur:
Tips rondom afvallen zijn niet nodig. IK wil alleen het antwoord weten of deze stelling klopt. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat klopt jij hebt meer lichaamsvet en zweet je veel sneller

Dat klopt, weet ik uit eigen ervaring, maar is ook fysiologisch te verklaren. Doordat je meer vetweefsel hebt koel je minder snel af. Zweet helpt dan de temperatuur snel te verlagen. Dolfijnen en andere zeezoogdieren met veel vet kunnen daarom niet lang op het land: ze raken oververhit omdat ze de warmte niet af kunnen voeren en niet kunnen zweten. Toegevoegd na 4 minuten: Om ons lichaam op 36,5 graad te houden worden je bloedvaten in de huid wijder als je interne temperatuur te hoog wordt. De bloedvaten koelen dan iets af. Bij kou worden ze minder wijd zodat er nauwelijks bloed door de haarvaatjes in de opperhuid stroomt. Ze koelen dan minder af. Bij mensen met overgewicht werkt dat mechanisme nog wel, maar door de vetmassa koel je intern minder snel af (je krijgt het ook minder snel koud). Je lichaam moet dan overgaan op een tweede manier van afkoelen: zweten. Door water af te scheiden wordt warmte afgevoerd, maar het water op de huid kan ook verdampen en zorgt hierdoor voor verlaging van de temperatuur (verdampen kost namelijk energie). Je zult dit niet alleen merken als je slaapt, ook als je een stuk gaat inspannen zal je sneller zweten. Toegevoegd na 2 dagen: Normaal verlies je al 1,5 liter vocht per nacht. Dat komt gewoon door verbeanding. Jouw lichaam moet ook nog eens afkoelen. Als je overdag loopt zweet je nog meer, maar dat zweet wordt makkelijker afgevoerd. In je bed kan het geen kant op. Ik denk dat dit de verklsring is. Helpt een raam open, of airco?

ja het klopt als je misschien 80 kilo zou wegen = bijna de helft, hoeft je lichaam niet de moeite te doen om jou helemaal mee te slepen.. door dit over gewicht ga je zeker meer transpireren. de manier om hier vanaf te komen is meer te bewegen en mnder verkeerder dingen eten. niet minder eten, het is veeleer anders eten. dat moet je gaan doen, proberen en volhouden tot je ongeveer 70kilo afgevallen bent ! meer bewegen door wandelen, fietsen en sporten niet een keer per week, maar zeker 3 keer per week ! succes ! Toegevoegd na 1 minuut: het zou ook goed zijn om je huisarts mee te laten doen. vertel wat je van plan bent, dan kan hij/zij een status op bouwen waar in staat hoe het deze familie is vergaan. Toegevoegd na 12 uur: antwoord: ja het klopt dat iemand met veel overgewicht eerder en meer transpireert dan iemand zonder overgewicht. met 20graden in je bed "wegdrijven" is wel erg veel. Toegevoegd na 12 uur: misschien is het raadzaam een afspraak met de huisarts te maken, deze zal waarschijnlijk in eerste instantie: afvallen roepen, maar vertel hem/haar over het probleem en vraag of er misschien medisch iets aan de hand kan zijn ?

Misschien niet echt aardig om te zeggen maar je hebt een overgewicht van 67 kg ( lengte in cm - 100). Als je ongeneselijk ziek bent of medicatie hebt die overgewicht ofwel obesitas veroorzaken kan hoe niet afvallen. Maar als je geen medicatie slikt of ziek bent. Probeer dan als je blieft wat af te vallen. Met zo'n groot overgewicht heb je kans op een hartstilstand of erger, directe hartdood. Als je toch medicatie slikt ga dan in overleg met een arts of het anders kan. (andere medicatie bv). Je zal zien dat als je gewicht verliest dat je minder zal zweten en meer energie hebt. Val langzaam af hierdoor ga je niet jojo en. Ik ga er van uit dat je geen operatie hoeft dus ga niet chrashen. Dit is ongezond voor je lichaam en je hebt het er dan zo weer aan zitten. Neem anders een diatiste in de arm. Zij of hij kan een heel uit gebalanceerd dieet voor je kunnen op maken. Ik wens je veel geluk in het leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100