Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

De ziekte Lyme kan cystes veroorzaken. IS dit te onderzoeken zonder operatie o.i.d.?

De spirocheten (verwekkers van Lyme) in je bloedbaan gaan op de vlucht voor de antibiotica die meestal voorgeschreven wordt , en creeeren een cyste, een verstopplek met een dikke laag.

Nu vraag ik me af of er methodes zijn waarmee je kunt zien wat er IN een cyste zit. En of de vloeistof weg te zuigen is, want dan heb je meteen een hoop van de spirocheten te pakken. Bij een operatie lijkt het me dat ze zich juist eerder kunnen verspreiden.
Bij de behandeling van lyme worden wel cystekillers ingezet (die die dikke laag openbreken) (ook niet echt fijn, ze komen weer in de bloedbaan en dat moet je weer behandelen met antibiotica bijvoorbeeld)

Zou dat ook bij een "gewone" cyste kunnen, zodat een operatie niet nodig is?

Toegevoegd na 8 uur:
Een MRI ontdekte een synoviadale facetcyste.

Toegevoegd na 8 uur:
Een MRI ontdekte een synoviadale facetcyste.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cysten zijn met beeldvormende diagnostiek zoals echo's en MRI's te ontdekken. Afhankelijk van wat voor soort cyste het is, kan die op verschillende manieren worden verwijderd. Leegzuigen kan ook, en doorprikken ook, of inspuiten met een medicament. Het hangt er maar net van af wat voor cyste het is en waar die zit. Indien zich in een cyste microorganismen die de cyste hebben veroorzaakt ligt leegzuigen niet voor de hand omdat er altijd miljoenen van zullen achterblijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100