Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik moet niezen dan straalt er een pijn door mn armen heen. Deze pijn blijft dan gedurende +/- 1 minuut. Is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet iedereen heeft hier last van, maar toch is het niet abnormaal. Bij het niezen trekken veel spieren kort en zeer krachtig samen. Ook de spieren in het hoofd/halsgebied zijn hierbij betrokken. In dit gebied ontspringen vanuit je nekwervelkolom de zenuwen die (o.a.) naar je armen gaan. Deze zenuwen komen tijdens het niezen heel even "klem"tussen de zichzelf aanspannende spieren die bij het niezen aanspannen.Dat is niet zo gek want de zenuwen lopen tussen die spieren door en hebben daar weinig ruimte. De zenuwen worden dus even aangetikt en geven zo een pijnscheut, die zich uitstrekt langs de hele zenuw. Het is zoiets als het stoten tegen je "elektrische botje"in je elleboog. Ook kan bij een nekhernia bij het niezen pijn ontstaan. Zoals bij een rughernia pijn in een been kan ontstaan bij het niezen. Maar als je verder geen nekklachten hebt, zou ik me er geen zorgen over maken. Heb je wel regelmatig nekklachten, laat er dan eens naar kijken door een fysio/manueeltherapeut. Ik hoop dat het me is gelukt het een beetje uit te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100