Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is kinkhoest voor volwassenen gevaarlijk ? met betrekking tot stikken in je eigen hoest ?

Ik lijd er momenteel onder en heb soms echt het idee dat ik geen lucht meer krijg en raak dan echt in paniek !! maar is het gevaarlijk ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is vooral het _gevoel_ dat je zult stikken. De kans dat dat daadwerkelijk gebeurt, is heel erg klein. "In de jaren 1996 tot en met 1999 overleden in Nederland in totaal acht kinderen aan kinkhoest, gemiddeld twee per jaar." ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Kinkhoest ) Stikken in het slijm is vooral een risico bij baby's tot negen maanden, omdat die nog niet sterk genoeg kunnen hoesten om het slijm weg te werken. In principe duurt het 'slijmgedeelte' één tot zes weken, waarna het hoesten langzaam minder hevig en frequent wordt. Houd in gedachten dat je niet zult stikken, je krijgt echt weer lucht, al voelt het niet zo als je zo benauwd bent :-( Nadeel: er is weinig aan te doen behalve het uitzitten, het wordt vanzelf minder erg. Er zijn geen middelen die helpen tegen de hoest of het slijm. Voordeel: "Het doormaken van kinkhoest geeft een vrij goede maar geen volledige immuniteit tegen volgende besmettingen, gedurende zo'n 7 tot 20 jaar." (Zelfde bron)

Kinkhoest kan dodelijk zijn voor zowel.kinderen als volwassene Ben je hier mee bij de huisarts geweest? Je kunt hier oa astma aan over houden.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100