Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen aan pijn aan de bal van mijn voet door te lang op hakken te lopen?

Ik heb gister de hele avond op hakken gelopen en ik heb er toen eigenlijk helemaal geen last van gehad alleen een beetje op het eind. maar nu werd ik vanochtend wakker met hele erge pijn in de bal van de voet. Ik moet vandaag veel lopen en vooral lopen doet pijn. wat kan ik doen aan de pijn in mijn voeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt proberen om de bal van je voet te verlichten door er een antislip inlegkussentje in te plakken of een voorvoetzool met daarin een verhoging. De podotherapeut vertelde mij dat ze vaak verkeerd geplakt worden. Je moet ze niet op de bal maar voor de bal van je voet plakken, daardoor komt er minder druk op de bal van je voet. Kijk maar waar de verhoging zit in het voorvoetzooltje, die loopt van je hiel tot je tenen. En probeer uit wat het lekkerst zit. Je kunt ze kopen bij een schoenmaker.

Een goede voet massage en voorvoetkussentjes om op te lopen vandaag. Verder heeft het eigenlijk rust nodig.

Als je vaker last hebt van op normale schoenen lopen, kun je last van hielspoor hebben. Dit is een geirriteerde spier die onder je voet loopt. Het is dan aanbebolen langs je dokter te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100