Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan migraine op lange termijn erger worden?

Ik heb vandaag een migraine-aanval gehad en die was heel erg, mijn zicht werd heel slecht en ik moest overgeven. Ik heb het een keer eerder gehad, een jaar geleden. Mijn vraag is dus, kan migraine erger worden? En als ik het zo weinig heb, moet ik dan naar de huisarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een migraine aanval kan verergeren of juist veminderen naarmate men ouder wordt. Om te weten of je naar de huisarts moet , moet je een paar risicofactoren bekijken : hoge bloeddruk , leeftijd , en wat er voorafging aan de migraine ( zonnesteek bv ) . Pas als je die informatie hebt kun je kijken of het nuttig zal zijn om naar de huisarts te gaan . En zoals in voorgaande antwoord al gezegd is , als je het niet vertrouwd en er onzeker over voelt is het altijd raadzaam om naar de huisarts te gaan .

Ja, kan zeker verergeren. Mocht het vaker voorkomen, zou ik je zeker aanraden naar de huisarts te gaan. Ook als je je onzeker voelt over het verergeren is dat goed om te doen.

Bij mij is t juist minder erg geworden. Vroeger, wanneer ik er last van had, voelde ik het veel erger. Nu veel minder, alhoewel het nog steeds geen pretje is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100