Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als het zo warm is heb ik dikke handen en voeten (enkels) wat doe ik er aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vochtafdrijvende dingen eten als komkommer en bleekselderij en je handen en voeten in beweging houden / masseren en je zoutinname beperken en veel drinken zijn uitstekend, maar ik mis nog een belangrijk dingetje, dat eigenlijk het enige is dat echt een beetje helpt en vooral ook de pijn in je voeten voorkomt : benen omhoog. 's Nachts kun je een kunnen onder je benen leggen, maar overdag moet je ook zo veel mogelijk met de voetjes de lucht in. Een hocker of krukje is uitstekend. Beweeg wel, maar liefst in een koele omgeving ; ga vooral niet lange einden lopen in die hitte, want daar wordt het alleen maar erger van. Is het HEEL extreem, ga er dan zeker een keer mee naar de huisarts, want het is niet altijd alleen maar een 'warmweerkwaaltje'. Er kan een relatie zijn met je bloeddruk, en vaak kunnen plaspillen veel verlichting geven.

Als je weinig beweegt, wat logisch is met dit weer, bewegen. Met name de onderdelen die 'dik' worden. Dus bij het wandelen ook je armen/handen flink bewegen. Dat activeert het lymfesysteem waardoor het vocht (beter) afgevoerd wordt.

veel water drinken helpt vocht afdrijven. Beperk je zout inname. Eet/drink vochtafdrijvende produkten zoals venkel, selderij, brandnetelthee paardenbloemthee, ananas. Bij de drogist zijn vochtafdrijvende pillen/druppels te krijgen, wordt vaak homeopatisch genoemd maar zijn gewoon natuurproducten (homeopatisch wil zeggen zover verdund dat er van de werkzame stof geen molecuul meer in het preparaat te vinden is) Leg je voeten op een krukje of in ieder geval hoger. Blijf niet stil zitten, ga wandelen.

Drink anderhalve liter water op een dag, wees zuinig met zout en kruiden, neem voldoende beweging, peterselie, bleekselderij en appelazijn kunnen helpen, een kussen onder je voeten kan ook helpen, vermijdt teveel suikers en vetten, verder kun je kiezen voor vochtafdrijvende middeltjes, zoals solidago.

Drink veel water. Dan kan je lichaam het overtollige vocht beter afvoeren. Matig je zoutinname. Door zout houd je vocht vast en het veroorzaakt een hoge bloeddruk, wat ook een ongunstige invloed op de vochthuishouding heeft. Voeg minder zout toe aan het eten. Maak je maaltijd zelf, dan weet je precies hoeveel er in zit. In kant-en-klare producten, vooral pizza, zit veel zout. Beweeg veel. Daardoor stimuleer je de bloedsomloop en voert je lichaam het vocht makkelijker af. Neem wisseldouches. Wissel warm en koud water met elkaar af onder de douche. Sluit af met warm water. Ga naar de sauna. Daarmee stimuleer je ook je doorbloeding en dat helpt bij het vocht afdrijven. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/artikelen/5482/slim-omgaan-met-vocht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100