Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mag een dokter zeggen dat hij maar één gezondheidsklacht per consultatie wil behandelen?

Mijn dokter behandelt altijd maar één klacht tegelijk. Als ik bv. duizelig ben en een ontstoken teengewricht heb, wil ze maar één ding onderzoeken. Voor het andere moet ik terugkomen.
Ze zei dat dat haar principe was, één gezondheidsklacht per keer. Nochtans is haar wachtkamer nooit overvol en zit ik er nooit lang binnen.
Ik heb haar al eens lichtjes ironisch gesuggereerd of ik per klacht kon betalen in plaats van per visite, zodat ik ten minste niet meer moest terug komen. Maar dat wilde ze ook niet :-I.
Nu vraag ik me af of ze het recht heeft om maar één klacht per keer te willen bekijken. Ik neem nu wel aan als het over zware dingen gaat waar ze tijd voor moet maken, maar toch niet als het gewoon over twee kleine gezondheidsklachten gaat.
Of ben ik er die het bij het verkeerde eind heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik veel hoor is dat een bezoek aan de huisarts meestal maximaal 10 minuten duurt. Als jij al je vragen en antwoorden binnen deze tijd kan krijgen dan kun je dus voor meerdere klachten terecht. Je kunt vaak extra tijd aanvragen als je het gevoel hebt extra tijd nodig te hebben. Dat bespreek je met de assistenten van te voren. Ik begrijp dat jouw huisarts heel strikt is in haar spreekuren. Geef aan dat jij je hier niet prettig bij voelt. Elke keer een nieuwe afspraak maken voor een kwaal die je tegelijkertijd hebt is een beetje onzinnig. Blijf je je hier niet prettig bij voelen ga dan kijken naar een andere huisarts waar je wel prettig bij voelt. Heb ik ook gedaan. Gewoon een intake gesprek vragen bij een andere huisarts en daarna je patiënt gegevens laten doorzetten. Het is een vrije markt en daarbij is het wel belangrijk dat je je goed voelt bij je eigen huisarts. Succes!

Wat een rare dokter! De meeste dokters behandelen de klachten in één afspraak. Raar dat zij dat niet doet. Ik zou haar er gewoon op aanspreken, en vragen waarom ze dit niet doet. Misschien verdiend zij meer geld als ze één klacht per afspraak behandeld omdat je steeds terug moet. Zeg gewoon dat je het nogal raar vind en dat je wilt weten waarom ze dit doet. Toegevoegd na 38 seconden: met 'de klachten' bedoel ik dus als je meerdere klachten tegelijk hebt behandelen ze die in één afspraak

Als je voor meer dan één klacht naar de huisarts gaat, is het gebruikelijk om van tevoren een afspraak te maken voor een dubbel consult. Het inloopspreekuur is daar niet voor bedoeld.

Hier moet je opgeven wat de klachten zijn, als je meer klachten hebt kun je langere afspraaktijd vragen. Vraag volgende keer gewoon dubbele tijd Toegevoegd na 58 seconden: En of het mag weet ik niet, het zal wel anders deed ze het niet. Waarschijnlijk om te voorkomen dat de afspraak uitloopt en het wel vol wordt in de wachtkamer

dat heb ik nog nooit meegemaakt,ik heb zelf weleens met drie klachten geweest maar dat was geen punt die dokter wil volgen mij snel rijk zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100