Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je doen om de doorbloeding van handen en voeten te verbeteren?

Ook mijn neus en, het klinkt raar, oogleden zijn regelmatig koud .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oud hollands middeltje: wisselbaden nemen. Teiltje pakken, goed koud water erin en met je voeten/handen erin. Ook een teiltje met warm water klaarzetten en na een minuut wissel je om. Tien minuutjes doorgaan en het liefst elke dag. Je zult merken dat (als er geen medische oorzaak is) je een betere doorbloeding krijgt. Wrijven en masseren is ook goed voor de doorbloeding ( nogmaals er moet dan geen medische oorzaak zijn) Dan kun je ook nog naar de viscapsules of omegacapsules grijpen, ook erg bevorderend. Voor een goed vaatstelsel;) succes!

Dezelfde methode als een hand die "slaapt" "wakker" maken -> in een emmer met IJS-koud water (eventueel met ijsblokjes) stoppen, je ledematen zijn dan in no-time "wakker". Voor andere lichaamsdelen is het niet zo'n handige oplossing.

vraag aan jou dan....rook je?

@loginabcde, kan je een magnesium te kort hebben? Klachten bij een tekort aan magnesium Algemeen verstijfde, verharde en verkrampte spieren gespannen zenuwen snel en chronisch vermoeid overspannenheid uitputtingsverschijnselen onrust, futloosheid en a-vitaliteit prikkelbaarheid kouwelijkheid ten gevolge van slechte doorbloeding duizeligheid. Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/15526-klachten-bij-magnesium-tekort.html Neem genoeg beweging zoals fietsen en wandelen. Beterschap gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100