Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Soms klopt mijn hart wat trager, moet ik mij zorgen maken?

Soms uit het niets of als ik iets doe voel ik mn hart een beetje trager kloppen, ongeveer 3/4 van de normale snelheid denk ik. Dan voel ik me ook 'n beetje wazig, ongeveer het zelfde als ge snel opstaat uit de zetel ofzo maar niet zo sterk. Na 15 seconden ofzo klopt ie weer op normaal ritme.

Wel erbij gezegt dat mn vader ander half jaar geleden plotseling dood neergevallen is. -Hartaanval.

Wil dit zeggen dat ik veel kans heb om op 'n dag ook gewoon dood neer te vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee ,u hoeft zich geen zorgen te maken.dat heeft iedereen wel eens. als u de volgende keer bij uw huisarts bent zou u het wel vertellen. ook van uw vader.de arts kan dan bekijken of verder onderzoek nodig is. een prettige dag!

Ik kan me voorstellen dat je er niet gerust op bent. Het wazige wat optreedt, kan ook vastzitten aan een lagere bloeddruk en als je overeind komt dan kun je wat dol zijn. De vraag is of je door de antwoorden van de mensen die reageren, gerust wordt gesteld. Ga zekerheid halen en ga met jouw verhaal naar een huisarts en laat een cardiogram maken. Ben pas gerust als je alles hebt gedaan om risico's uit te sluiten.

Onmiddellijk een afspraak maken met de huisarts, zou ik denken. Het kan een onschuldige hartritmestoornis zijn (daar kun je 100 jaar mee worden is mij verteld), maar net zo goed is het mogelijk dat je dezelfde aandoening hebt als je vader. Dus: niet mee rond blijven lopen, maar naar de dokter ermee! Succes!!

Normaal gezien is dit niet alarmerend. Het hart klopt ongeveer 70 keer per minuut, maar dit kan enorm verschillen. Je moet pas alarmeren als je hartslag minder dan 40 per minuut is, of meer dan 180 (dit verschilt, hoe jonger je bent, hoe hoger je hartslag mag zijn). Ik ben geen arts, maar vaak zijn die draaiingen de oorzaak van een te lage bloeddruk. Ik zou voor de zekerheid eens langsgaan bij je huisarts, deze zal doen wat nodig is. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100