Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

moet ik in de ziektewet met bloedarmoede?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je 'moet' niks. Er zijn weinig ziektes waarvan je per definitie kunt zeggen of iemand kan werken of juist niet kan werken. Het hangt altijd af van je klachten. Als jij kunt functioneren en weinig beperkt wordt door je bloedarmoede, of wel moe bent maar op je werk goed functioneert doordat je thuis veel rust, dan is er qua werk niets aan de hand. Maar als je het niet redt op je werk, en je kunt niet normaal functioneren, niet doen wat er van je verwacht wordt doordat je teveel last hebt van allerlei klachten, dan heb je soms weinig keus dan je ziek te melden. En als je twijfelt, is het verstandig om eerst eens met je werkgever en/of bedrijfsarts te gaan praten, en te bespreken of er nog andere opties zijn, of je misschien met tijdelijk aangepast werk, of met iets minder werken, of langere pauzes, of meer thuiswerken etc., etc., toch nog goed mee kunt blijven draaien zonder dat je je ziek hoeft te melden.

als jij niet in staat bent om te werken, mag je de ziektewet in, ook als jouw werk gevaarlijk is door jouw bloedarmoede mag je de ziektewet in, ben jij in staat om te werken, dan hoef je de ziektewet niet in. Overleg bij twijfel met je huis- of bedrijfsarts.

Nee. Je meldt je ziek als je niet in staat bent om te werken. Niet omdat iets een naam heeft. Als je hooikoorts hebt, of een hoog cholesterol meldt je je ook niet zomaar ziek. Bloedarmoede of een hoge bloeddruk zijn niet redenen om je ziek te melden. Er zijn zoveel mensen die 'iets' hebben. Pas als je niet meer kunt werken of je je heel beroerd voelt is dat een reden om je ziek te melden.

Nee hoor! Wat al eerder gezegd wordt de aandoening zegt niets over wel of niet kunnen werken. Wat je zou kunnen doen is extra ijzer slikken. Bloedarmoede is redelijk op te lossen. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100