Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang moet je in een zakje blazen als je hyperventileert? Het is een bestaande methode, en Peter op deze site hyperventileert,en ik maak me zorgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Peter is niet echt een bekende hier. Maar als je hyperventileert, moet je in een zakje blazen zolang dat nodig is i.e. tot de aanval voorbij is. Hyperventilatie is het gevolg van een verkeerde (borst)ademhaling in een te hoog tempo, waardoor er teveel zuurstof in het bloed komt. Ademen in een zakje doet het zuurstofniveau afnemen (er komt geen of nauwelijks nieuwe bij, alleen steeds wat je uitademt) zodat de aanval weer voorbij kan gaan. Ga met hyperventilatie altijd naar de huisarts ; het lijkt een onschuldige ,stressgerelateerde aandoening, maar kan een voorbode zijn voor (toekomstige) hartklachten. Ook aan de hyperventilatie zelf kan soms iets gedaan worden.

Je kunt bij de apotheek een apparaatje kopen speciaal tegen hyperventilatie en ik geloof dant het Hyperfree heet en dat gebruik je tot de hyperventilatieaanval over is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100