Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan de oorzaak zijn van hoofdpijn "omheen" het hoofd?

Ik heb hoofdpijn, maar deze zit niet in mijn hoofd maar eromheen. Het vertrekt vanuit mijn linker neusvleugel onderaan en trekt dan omhoog naar de wenkbrauw. alle prikkels zijn zeer vervelend : lawaai, licht etc. Ook mijn nek (ttz de verbinding tussen mijn schouder en nek) is enorm gevoelig.
Hoofdpijntabletten verdoven een beetje maar de pijn blijft. Mn zus zegt dat dit mogelijk neuralgie is en dat ik vitamine B moet nemen. Kan dit kloppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet wel heel erg weinig vitamine b complex binnen krijgen om neurologische klachten te krijgen. Bijvoorbeeld als je jezelf uithongert. Het klinkt mij meer als spierspanningshoofdpijn vanuit je nek en schouderspieren. Ik zou eens naar een fysiotherapeut gaan.

Misschien heb je stress, dat kan ook op je spieren slaan, dus dan zou get inderdaad spierspanning kunnen zijn.

Misschien gestopt met koffie drinken? Kan zomaar de reden van deze klachten zijn.

Het zouden triggerpoints kunnen zijn. Bepaalde triggerpoints in de nek en hals stralen hun pijn uit naar het gezicht en kunnen ook een band om het hoofd heen vormen. Triggerpoints zijn spierknopen, ofwel lokale verkrampingen in spieren die door een uitlokkende gebeurtenis (slechte houding, overbelasting, stress etc) kunnen ontstaan, en jarenlang (latent) aanwezig kunnen blijven.

Bronnen:
www.triggerpointtherapie.com/pijn-aan-het-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100