Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan je het beste doen als je misselijk bent?

ik voel me soms zo ziek en ik dan niet overgeven wat kan ik dan het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat te doen tegen misselijkheid? Cola drinken Iets eten Frisse lucht Zout dropje eten Melk drinken Afleiding zoeken zoals tv kijken Gember eten Glas water en rustig gaan zitten Slapen Overgeven Rennie (tablet)

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Een paar slokjes Cola drinken werkt vaak heel goed! Niet te veel natuurlijk. En daarna lekker boeren. :)

Okugest tabletten van VSM helpen heel goed tegen misselijkheid.

Bronnen:
http://www.vsm.nl/okugest-diarree

Het allerbeste om te doen is te voorkómen dat je je zo ziek voelt. Hoe komt het, waardoor wordt het veroorzaakt? Probeer dat te achterhalen. Komt het bijvoorbeeld door het drinken van veel bier, dan is het misschien aan te raden dat te minderen. Wat voor mijzelf altijd helpt bij misselijkheid is veel gapen en expres lucht inslikken waardoor oprispingen ontstaan. Veel warme dranken (kruidenthee, koffie, bouillon) drinken helpt je darmen om de oorzaak van het ongemak te verdrijven.

Ik ken het probleem heb er zelf ook veel last van gehad, je moet sowieso uitzoeken waar je misselijk van wordt. Bij mij waren het een bepaalt soort koekjes. Maar de domperidom werken het beste. Zijn alleen te halen bij de apotheek. Hoef je geen recept voor te hebben. Binnen een uurtje ben je weer opgeknapt Succes

De beste manier om misselijkheid te voorkomen is munt thee drinken met citroen erin maar wel zelfgemaakt ik garandeer dat het ongeveer binnen 15 minuten over is. Het is best vies maar wel voor je eigen bestwil.

Wat bij mij ook wel eens helpt is om met mijn hoofd tussen mijn benen te doen en dan zo even te blijven zitten, zodat het bloed naar je hersenen kan stromen. Je ziet ook vaak dat mensen witjes in hun gezicht worden dus je kan het altijd proberen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100