Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet je doen als je voedsel inademt?

Ik weet niet zeker maar vandaag had ik een gevoel dat er kleine stukje voedsel in mijn longen terecht kwam. Ik moest heel veel hoesten, ik werd misselijk en nog steeds ik heb een gevoel dat het daar in zit. Linkerkant van mijn hals doet zeer en mijn linker long voelt raar. Ik heb niet echt heel erg veel pijn, maar toch al ik ben wel een beetje bang. ik wil graag weten of dit belangrijk is en dat iemand ervaring hebt. Alvast bedankt.

Toegevoegd na 5 minuten:
En wat je moet doen als het zo is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bijna niet mogelijk dat er iets van voedsel in je longen komt maar het kan wel gebeuren. Vaak hoest je dat er wel weer uit maar soms lukt dat niet. Als er iets van voedsel in je longen terecht komt en hier blijft kan dit een longontsteking ten gevolg hebben. Er zal een long foto gemaakt moeten worden om dit vast te stellen. Als je naar de huisarts gaat zal deze naar je longen luisteren en je al dan niet doorsteuren voor een foto. Toegevoegd na 1 minuut: Dat je nu nog last hebt kan komen door het vele hoesten.

Je kunt een longontsteking krijgen als er voedsel in je longen komt. Om hier achter te komen en zekerheid te krijgen,zul je de huisarts moeten bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100