Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je allergisch zijn voor gas?

Ik heb een gaskachel in mijn huis en als deze aanstaan wordt ik moe en suf. Terwijl als deze uitstaat ik veel meer energie heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het geen koolmonoxide is, dan moet er toch een andere reden zijn waarom jij zo weinig energie hebt. Probeer eens een raampje open te zetten en zet de kachel laag als het warm genoeg voor je is. Misschien word je wel gewoon moe en suf van de warmte.

Ventileer je wel genoeg en heb je een koolmonoxidemelder? Toegevoegd na 1 minuut: Symptomen van koolmonoxide (CO) vergiftiging De meeste mensen weten dat een hoog gehalte van CO schadelijk is, hoewel de periode van blootstelling ook erg belangrijk is. De volgende symptomen zijn kenmerkend voor een koolmonoxidevergiftiging Matige blootstelling Lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, vermoeidheid (vaak beschreven als griepgelijke symptomen) Gemiddelde blootstelling Hevig kloppende hoofdpijn, desoriëntatie, verwarring, snelle hartslag. Extreme blootstelling Bewusteloosheid, stuiptrekkingen, ademhalingsproblemen, dood.

Laat je gaskachel/schoorsteen nakijken, koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Maakt je slaperig en voor je het weet wordt je niet meer wakker. Vooral met dit windstille weer zijn er vaker problemen. ER overlijden ieder jaar weer mensen aan. Zo ik hoop dat ik je bang genoeg heb gemaakt om te zorgen voor goede ventilatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100