Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Worden bij ouderen mensen ook nog buisjes in de oren gezet?

Of krijgen alleen kinderen het, en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ook bij ouderen gebeurt dit regelmatig uiteraard om het horen te verbeteren. de buisjes dienen om de gehoorgang open te houden. Jonge kinderen worden allereerst algeheel verdoofd. Bij volwassenen wordt over het algemeen plaatselijke verdoving toegepast. Vervolgens wordt een kleine snee (ongeveer 3 mm) in het trommelvlies gemaakt. Als dit nodig is wordt allereerst het vocht uit het middenoor gezogen. Hierna wordt het buisje aangebracht in de snee die in het trommelvlies gemaakt is. Doordat het ene deel in het middenoor steekt en het andere deel in de gehoorgang kan lucht in het middenoor stromen. Omdat de ingreep maar kort duurt vindt deze meestal poliklinisch of in dagbehandeling plaats. Soms komt de eerste dagen na de behandeling nog wat vocht uit het oor. Het beste is het oor gewoon open te laten en geen watjes in het oor te stoppen. Een goede verbinding met de buitenlucht zal de genezing bespoedigen.

Bronnen:
http://www.hoorzaken.nl/plaatsing_buisje.htm

Ja hoor,maar dit gebeurd onder plaatselijke verdoving.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ze kunnen gezet worden, maar het is voornamelijk een kinder-kwaal. Het heeft te maken met een buisje achter het middenoor dat verstopt raakt en niet meer kan ontluchten. Kijk even bij de bron voor alle info.

Bronnen:
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/tro...

Trommelvliesbuisjes worden gegeven bij (terugkerende) middenoorontstekingen. Dit komt bij kinderen veel vaker voor dan bij volwassenen. Vandaar dat je er bij kinderen veel vaker over hoort.