Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het voordat een zenuwontsteking in de schouder is genezen en hoe kun je de genezing bevorderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zenuwontstekingen zijn heel lastig te behandelen en kunnen vele jaren blijven, ik ken iemand die heeft hier al bijna 9 jaar last van. Antibiotica helpt bij het bestreiden van ontstekingen alleen werkt dit maar zelden bij ontstekingen in de zenuwen. Wat je het beste kan doen om er zo min mogelijk last van te hebben is je schouder rust geven, je schouder zo veel mogelijk warm houden en zorgen dat je genoeg vitaminen binnen krijg, voornamelijk vitamine b, deze helpt bij vermindering van pijn en stres en zorgt voor een gezond zenuwstelsel.

Hoe LANG het duurt is nooit tevoren met zekerheid te zeggen... Geen aandoening , mens en zijn weerstand, aanpak/behandeling is gelijk, en ook je karakter kan een rol spelen in de lengte van deze actieve zenuwontsteking. (heb je bv geduld en ben je bereid om de zoveel uren enkele oefeningen te blijven doen, of moet alles 'zsm' ? ;-|) Vanuit aardig wat eigen ervaring (eerder ook vanuit werk) is het vooral belangrijk om te zoeken naar de OORZAAK van de ontsteking en dit is meestal (soms onbewust) een te lange en eenzijdige (over) belasting van een ledemaat of deel ervan. Behandeling die meestal beste helpt is de combinatie van zowel rust als milde beweging aan aangedane schouder. Een fysiotherapeut kan je hier veel over vertellen en de oefeningen voordoen. Is de ontsteking actief (dus warm en /of rood lokaal) dan zijn warme kompressen juist af te raden, maar kan met pauzes wel een coolpack verlichting geven. Zelf had ik niet zo lang geleden (5-6 maanden of zo) veel baat bij een zgn "dry needle" behandeling via de fysio, Niet pijnloos, wel effectief.... Deze aanpak was nadat EERST de omgeving ontsteking 'rustiger en wat ontspannender' werd gemaakt. Ditmaal was het dan wel geen bursitis (schouder) , maar een carpaal tunnelsyndroom en een zgn golfarm en met tekenen van wel een actieve ontsteking. Tot op heden en nu iets meer lettende op weer overbelasting van 1 arm, hand of schouder en soms even een brase dragen... http://www.braceworld.nl/nl/index.php?page=shop.product_details&product_id=62&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=63&vmcchk=1&Itemid=63 Sterkte vooral en ook geduld! ;-)

1: Lang..ik heb 6 weken met een ontsteking rust gehouden (bij de elleboog, andere plaats dus dan bij de schouder.). Daarna heb ik jaren lang voorzichtig moeten zijn met belasting onder een bepaalde hoek...de hoek waarbij er weer druk op de zenuwbaan kwam dus. 2: Rust, wel bewegen maar zonder belasting. Omdat het je schouder is een mitella gebruiken , maar wel regelmatig even bewegen. 3: Eventueel, in overleg met arts, locaal ontstekingsremmers inspuiten. Dit laatste is vakwerk en kan gedaan worden bij bv een bursitis. Als de gezwollen vliezen tegen zenuwen drukken kan dit helpen. Let op de bijwerkingen, dit is mi. een laatste redmiddel. Verder wat anderen al schreven over de oorzaak, bv overbelasting over langere tijd. Dat moet natuurlijk eerst verholpen worden anders ben je aan het dweilen met de kraan open. Denk hierbij aan hulp van een fysiotherapeut

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Corticostero%C3%AFde