Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik wou graag weten of goede brandnetel goed voor het zuiveren van je ingewanden zo ja welke ?

ik ben lever patient en wou weten of dat je lever zuivert ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Brandnetel zuivert het organisme, ondermeer van urinezuur. Het helpt bij voorjaarsmoeheid en herstel na ziekte. Brandnetel zuivert de huid en helpt gewrichten soepel te houden. Om de lever te zuiveren neem je beter Mariadistel. Mariadistelkruid bevat een actieve leverbeschermende stof die silymarine noemt. Silymarine beschermt en herstelt levercellen. Mariadistelextracten worden voor alle soorten leverproblemen gebruikt. Of het nu gaat om leverinsufficiëntie, hepatitis, levercirrose, een luie of vette lever, galstenen of een alcoholische lever, silymarine kan altijd hulp bieden op voorwaarde dat de patiënt alle adviezen van de arts opvolgt. Het Mariadistelextract wordt tevens toegepast als ondersteunende therapie om de schadelijke bijwerkingen van chemotherapie volledig of gedeeltelijk te neutraliseren.

Bronnen:
http://www.abcgezondheid.be/nl/news/mariad...
http://www.ladrome.be/brandnetel.html

Brandnetel zuivert je nieren en niet je lever. Brandnetel stimuleert de nieren door meer urine te vormen. Die is in ’t begin van de brandnetelkuur donkerder van kleur en ruikt sterker. Van brandnetels kan je thee en soep maken. En je kan gedroogde brandnetelblaadjes op je gerechten strooien … Maar één ding mag je zeker niet doen: overdrijven. Dan zou je een nierkoliek kunnen krijgen.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/print.php?pid=230

wat heel goed voor je lever is is artisjok.. deze reinigt de lever, en is eigenlijk voor alles in je lichaam goed... Toegevoegd na 2 minuten: lees deze link even over de werkzaamheid van artisjok http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/boldocynara_forte.php

Voor je lever is álles wat bitter smaakt goed. Witlof (vooral de pit die meestal juist verwijderd wordt), artisjokken, andijvie, rode grapefruit, grapefruit. Verder reinigt bitterzout (magnesiumsulfaat), dat bij de apotheken verkocht wordt, eventueel na bestelling, zowel galblaas en lever als darmen. Het is een laxeermiddel dat de galgang verwijdt, waardoor dikke gal (of kleine steentjes gal) weg kunnen en het zet de darmen tot extra activiteit aan, vandaar laxeermiddel. Wél het veiligste laxeermiddel van allemaal, al is het een oud middel. Om je 'ingewanden (ik lees: darmen) te reinigen is bitterzout hét aangewezen middel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100