Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik krijg last van mijn onderrug, als ik veel heb gelopen en vooral als ik heb gerend, hoe komt dit en wat kan ik er tegen doen?

-

Toegevoegd na 10 minuten:
ik ben trouwens maar 15

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou eens kunnen proberen om andere schoenen te gebruiken waar je meer steun hebt onder de hakken! Ik liep vroeger altijd op "nette"schoenen en na een klein uurtje lopen kreeg ik al last van een zeurende pijn in de onderrug! Daarna liep ik op een stevige wandelschoen, en al mijn rugklachten waren voor een groot deel verdwenen. Misschien helpt het voor jouw ook!

Ik denk toch dat jij je rug teveel belast,heb je het wel goed opgebouwd?dat is natuurlijk erg belangrijk,ik zou gewoon is minder ver rennen begin voorlopig is met 10 minuten, en bouw dan op,gaat het dan nog niet, over zou ik je rug eens bij een fysiotherapeut na laten kijken. Sus 6

Misschien helpt dit: ga na de loop op b.v.een tapijt of iets dergelijks liggen, onder je hoofd een kussentje. Maak een aantal malen(bv 5x of meer) een holle rug. Rust halve minuut. Herhaal dat nog tweemaal. Rust. Daarna trek je je rechter knie zover mogelijk naar je neus toe. Daarna hetzelfde met je linker knie. Herhaal deze maneuver drie maal. Dan beide knieen tegelijk naar je neus toe. Rust. Dan opnieuw holle rug maken. rust. rust, rust Die rust is vooral nodig/nuttig om je spieren de kans te geven zich aan te passen aan die maneuvels.

Bronnen:
Caesar-oefentherapie

Misschien is het een idee om je onderrug spieren te trainen? Dit kan je doen door plat op je rug op n harde grond te liggen ( eventueel een matje) Je armen langs je lichaam. Til dan je benen en je billen in de lucht. Jr billen krijg je maar een klein stukje van de grond maar dit is normaal. Zo train je je onder rug. Als compensatie kan je je buikspieren trainen.

Je zou de huisarts kunnen vragen naar je voeten te kijken. Mischien heb je doorgezakte voeten en heb je steunzolen nodig. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar een podoloog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100