Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Komt dit vaker voor bij sporters?

Ik speel 4X in de week badminton, maar ik heb de laatste tijd vaak last van mijn boven been iets van kramp. En snachts word ik dan vaak wakker dat ik een niet uitstaanbare pijn in mij knie! Het is niet een pijn dat ik las heb bij het lopen maar gewoon en pijn die er continu is. Komt dit vaker voor en heeft dit een naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heb je je knie overbelast? Ga eens een weekje rusten. Als het dan niet beter gaat zou ik eens naar de dokter gaan.

naar de huisarts gaan. Misschien dat het uit je heupen komt. Als je dan doorgaat met sporten, wordt het alleen maar erger.

Kramp wordt soms veroorzaakt door vochttekort. Vraag je daarom af of je wel voldoende drinkt. Als je heel veel vocht verliest moet je misschien ook eens overwegen om wat extra zout te nemen. De pijn 's nachts zou idd vanuit een beschadigde heup kunnen komen zoals iemand hier al had gezegd. Je zou het dan wellicht onder je knie kunnen voelen, een soort van uitstralingspijn.