Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gescheurde buikwand is dat het zelfde als een navelbreuk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een navelbreuk wordt veroorzaakt door open gaan van de buikvlies. Dus een beukwand, wat gescheurd is, is een navelbreuk.

jazeker. bij katjes met een navelbreuk kunnen de darmen naar buiten stulpen, dus het buikvlies is op die plaats niet intact.

Als het bij de navel is wel, anders is het een buikhernia (zoals bijvoorbeeld een liesbreuk). ik heb het ook gehad (navelbreuk bij mijn geboorte) en er nooit last van gehad totdat ik flink last van overgewicht kreeg. Toen werd de breuk erger en begon het erg pijn te doen. Ik moest van de chirurg in het ziekenhuis eerst twintig kilo afvallen. Dat is me gelukt en ben ik geopereerd. De operatie viel me 100% mee. En ik kon dezelfde dag al naar huis. Ze hebben mijn navel opnieuw geconstrueerd en over de breuk onderhuids een soort matje gelegd. Ongeveer zoals een fietsband geplakt wordt. Nooit meer wat gevoeld en mijn buik ziet er weer netjes uit.

Een buikwand scheurt niet zomaar open tenzij er een breuk is van een vers litteken van een operatie. Wat wel gebeurt is dat bv. een lieskanaal verwijd of het gebied rond de navel een zwakke plek heeft waardoor het weefsel en buikvlies door de breuk onderhuids naar buiten kan komen