Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een goede oefening voor de rugspieren, met name voor de onderrug (gezien pijn in de onderrug)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Advies van de neuroloog na mijn hernia operatie. Plat op bed, eerst je linker been langzaam om hoog 10x dan je andere been. Volgende, 10x knieen optrekken lichaam recht houden en je benen naar links en dan naar recht 10x Dit doe je 3a4x per dag, het is niet zo dat dit met een dag helpt hoor, het heeft meer met de regelmaat te maken, ik doe dit al 4 jaar en helpt mij geweldig. Als ik eens een weekje overslaat dan merk ik dat gelijk. Succes en sterkte met je rug. Toegevoegd na 42 minuten: Niets forseren hoor. Alles rustig aan

Paardrijden, zwemmen, en (misschien klinkt dit gek!!) buikspieroefeningen!! Vaak krijg je pijn in je onderrug, omdat je buik 'hangt'. Je kunt het beste een soort 'korset' van spieren rondom aantrainen.

Ik heb ooit weer een andere oefening aanbevolen gekregen. Op je rug gaan liggen met je knieën opgetrokken en je tenen onder de verwarmingsradiator (of een kast). Dan met GESTREKTE RUG en je armen over elkaar je bovenlichaam omhoog trekken. Dit 7 tot 10 keer, elke dag. Krijg je enorm sterke rugspieren van en de pijn verdwijnt.

Geen oefeningen doen want er is mogelijkheid om te meer pijn zou hebben en niet bewegen meer want mischien er is een laagje tussen twee wervelen niet meer aanwezig zijn en dat veroorzaakt veel pijn met bewegen of mischien er is een wervel beetje uit van je wervelkoloom daarom consulteer je huisarts voor rontgen maken en met zijn of haar verwijsbrief naar fysioterapie Toegevoegd na 9 minuten: Ik heb ook deze symptoom en ik kreeg rugpijn sinds ik een jonge meisje was want mijn rug is niet honderd procent verticaal rug en kreeg ik meer pijn in winter seizoen dan in zomer en ik probeerde veel oefeningen in fysiotherapiepraktijk maar het luikt niet en ik kreeg soms meer pijn dan vroeger en ik heb nog steeds pijn in mijn onderrug maar u moet snel afvallen want het zware gewicht stijgt de pijn op.

Je kunt gaan roeien. Dat zou ik doen op zo'n roeimachine, dan kan je zelf alles instellen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100