Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is er met mijn teen?

Elke x als ik me bed uitstap dan kraakt mijn teen. Het doet niet heel zeer, maar het voelt net als je een schok bij je teen krijgt als je begint te lopen. Wat moet ik doen? Naar de dokter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zag gisteren op TV, bij koffiemax dacht ik, dat pijn in de grote teen het begin is van jicht. En dat kan met medicijnen worden onderdrukt.

Heel veel mensen hebben kraakgeluiden in sommige of al hun gewrichten, zeker als ze na een tijdje rust weer in beweging komen, of zich uitrekken bijvoorbeeld. Net alsof alles zich weer even moet 'zetten'. (Ik vermoed dat de naam voor kraakbeen daar vandaan komt...) Volgens mij is er nog niemand die exact weet waardoor het komt, ik heb heel veel zogenaamde verklaringen gelezen, die allemaal weer door volgend onderzoek ontkracht worden. Ben je onzeker of maak je je ongerust, overleg dan met je huisarts of het zinvol is er eens naar te laten kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100