Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe vaak kun je een cardioversie doen?

Familielid heeft hartritmestoornissen en krijgt regelmatig een cardioversie. Vraag me alleen af hoe vaak je dit, zonder gevolgen, kunt ondergaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een familielid (vr 76) had hartritmestoornissen, kreeg een cardioversie, maar na 2 tot 14 dagen begonnen de stoornissen weer. Zij heeft toen een stuk of 6 maal zo`n behandeling gehad en tegelijk verschillende soorten medicijnen. Uiteindelijk zijn de stoornissen toen verdwenen (nu 2 jaar geleden). De cardioloog vond 6x zo`n behandeling geen bezwaar.

Een cardioversie is minder belastend voor het hart dan de hartritmestoornissen. Bij een cardioversie wordt het hart onder narcose even helemaal stilgezet en daarna weer aan het kloppen gebracht, zodat het ritme weer in orde is. Dit is net zo-iets als een horloge dat je even stil zet, omdat het voor loopt. Je zet het dan weer aan op het juiste moment, zodat het weer op tijd verder kan lopen. Blijkbaar vond de cardioloog dat in dit geval 6 x een cardioversie en medicijnen de beste behandeling was. Zo te zien heeft de cardioloog hier gelijk mee gehad, dus het was een prima oplossing. Ik geloof niet dat er vaste regels zijn, hoe vaak iemand een cardioversie mag ondergaan.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100