Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn pillen noodzakelijk bij een slijmbers in mijn schouder?

Ik slik zelden pillen,krijg ze moeilijk weg en heb al snel last van mij maag maar nu heb ik een slijmbeurs in mijn schouder . Moet je pillen slikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedereen heeft een slijmbeurs in beide schouders, die hoort daar namelijk. Ik neem aan dat je een slijmbeursontsteking bedoelt. Meestal gaat een slijmbeursontsteking vanzelf ook wel weer over, maar dat kan maanden tot jaren duren en hoe langer de ontsteking bestaat, hoe groter de kans dat het niet wegtrekt. Op zich is behandeling dus meestal niet noodzakelijk, maar wel aan te raden om de kans chronische problemen zo klein mogelijk te maken. Voor de basis behandeling zijn er twee keuzes: NSAIDs (pijnstillers met ook ontstekingsremmers effect) of een injectie met corticosteroïden. De pillen hebben als voordeel dat je geen prik krijgt, maar duurt meestal langer voordat het effect heeft. De injectie werkt vaak véél sneller (soms neemt de pijn al af als de naald nog in de schouder zit.) Nadeel is dat er geprikt móet worden, maar die prik is meestal helemaal niet zo pijnlijk. Pillen zijn dus niet per se noodzakelijk; er zijn alternatieven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100