Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom een instabiele pijn in rug na sporten?

Als ik wat oefeningen doe die mijn fysiotherapeut voorschrijft dan resulteert dit vaak in een pijn dat ik amper kan lopen. Is dit een vorm van spierpijn? Het voelt heel instabiel en het lijkt alsof mijn zenuwen bloot liggen. Ik ben er minder valide door. de oefeningen zijn heel simpel maar toch te zwaar. Hoe kan je dit tegengaan?

Toegevoegd na 9 minuten:
Mijn fysio is hiervan op de hoogte maar ik moet ergens beginnen. Het is te instabiel. Ik heb er voornamelijk last van met het maken van een bruggetje (bilspieren) ik heb een bal aangeschaft want dit zou lichter zijn. Niet dus ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de fysiotherapeut erover praten en zeggen wat je hier nu ook typt. Wellicht dat hij dan andere oefeningen met je kan doen die beter voor je geschikt zijn.

Als je een oefening doet is het heel belangrijk om je rug recht te houden. En dat klinkt simpel, maar is tijdens de oefening tegennatuurlijk. Praat erover met je therapeut en zorg dat je geen pijn meer hebt. Een beetje spierpijn is niet erg, maar als ik dit zo lees ben je dat stadium voorbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100