Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kunnen er nog meer oorzaken zijn voor opvliegers dan de overgang?

Ik lees hier oa al schildklier en PMS, maar dat is bij mij niet aan de orde. Ik heb het gevoel dat ik het nu wel erger heb nu ik verkouden ben, maar ik weet niet of dat kan.

Ik ben overigens 44 jaar, dus het kan misschien ook best wel met de overgang te maken hebben, maar ik wil graag wel graag weten of het nog meer oorzaken kan hebben.

Toegevoegd na 2 minuten:
1x graag is genoeg ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik een te lage bloedsuiker (hypo) heb, krijg ik ook dergelijke verschijnselen. Ik ga dan ook zweten, en word een beetje trillerig. Je zou dus (eenvoudig bij de huisarts of soms bij de apotheek) je suiker kunnen laten bepalen. Dat is geregeld met één prikje in je vinger. Het kan ook zijn dat de assistente dat kan doen, en vaak hebben huisartsen een diabetesassistente in dienst. Het lijkt me vergezocht, maar het is het uitsluiten waard!

Schommelingen in je bloedsuikerspiegel geven dezelfde klachten. Heb hierzelf redelijk veel last maar heb geen diabetes.

Als ik vitamine B3 (niacine) slik heb ik het ook. Meestal weet je wel als dat slikt, dus dat is in jouw situatie niet heel waarschijnlijk. Als ik verkouden ben reageert mijn lijf overal anders op. Wanneer de verkoudheid voorbij is en je hebt er nog steeds last van zou je eens langs de huisarts kunnen gaan.

bepaalde medicijnen kunnen ook opvliegers geven.

Bij overgewicht komen zweetaanvallen ook voor maar ook stress kan het veroorzaken Beide kan op het gevoel van een opvlieger lijken

Je zal best in de overgang zitten dit kun je na laten kijken bij je huisarts dan nemen ze bloed bij je af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100