Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werken de natuurlijke cosmetica producten van de dode zee (Ahava, dead sea cosmetics,...) echt tegen bijvoorbeeld reuma en huidaandoeningen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tegen reuma zeker niet, dat zit aan de binnenkant en daar helpt geen smeerseltje aan. Tegen huidaandoeningen is dubieus. Het is wel bekend dat de combi zout water en zon een helende werking heeft op b.v. psoriasis.

Tegen reuma zeer zeker niet, omdat dat een afwijking is in je immuunsysteem. Die worden niet beinvloed doordat je iets op je buitenkant smeert. Voor huidaandoeningen kunnen ze een marginaal effect hebben. Daar mag je niet al te veel van verwachten. Maar let op er is meer mis met Ahava: Met het misleidende etiket ’Made in Israel’ verhult Ahava waar het zijn schoonheidsproducten in werkelijkheid vervaardigt: in een illegale nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever. Kortom misleiden de gezondheidsclaims en misleidende afkomstinformatie. Zou jij zoiets vertrouwen?

ik heb goede ervaringen met specifieke cosmetica zoals modder van de dode zee.

Bronnen:
http://www.dode-zee.be/modders-zouten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100