Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb last van veel slijm in mijn dat best dik is en soms wel groen of gel en heel dik en slijmerig ik krijg het daardoor benauwd wat si dit???

Toegevoegd na 4 uur:
ik rook niet,en het is gewoon een beetje irritant en ik heb het al 3 jaar maar moet elke keer op een hele rare manier hoesten om het er uit te krijgen en spuug het dan uit en m'n ouders geloven me niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een teken dat je naar de dokter moet. Als het slijm groen of geel is heb je waarschijnlijk ergens een ontsteking. Dat kan bronchitis zijn, of een longontsteking, of een voorhoofdholte-ontsteking als het uit je neus komt. Dus hup naar de dokter, want daar moet je niet mee blijven lopen, zeker niet als je je ook nog koortsig voelt.

Een goede reden om dit eens met de huisarts te bespreken. Het kan zijn dat je bronchitis hebt. Een ontsteking aan de brongieen. Rook je?

Groen,taai duid vaak op een (virus) infectie,als je geen koorts hebt of niet ziek bent kun je bij de apotheek een slijmoplossend medicament halen,bijv. Fluimucil.Heb je wel koorts of voel je je ziek is het verstandiger om de Huisarts even naar je longen te laten luisteren.

Bovenstaande personen hebben je al de goede richting op gewezen. waarschijnlijk heb je een lichte infectie in je luchtwegen en reageert je lichaam daar op door extra slijm aan te maken. Ik wil hun antwoord aanvullen met de geruststelling dat je beslist GEEN taaislijmziekte hebt. Dat heeft namelijk volledig andere symptomen. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100