Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen tegen een geirriteerde slijmbeurs heupen?

Door een versleten tussenwerfelschijf in mn mijn rug heb ik aan beide heupen een geirriteerde slijmbeurs. Wat kan ik hier zelf tegen doen?? Ik ben aan het wachten op verdere behandeling via ziekenhuis voor mijn rug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In afwachting van de behandeling kun je via je Huisarts goede pijnstillers op recept krijgen,zorg er verder voor dat je op geleide van de pijn probeert in beweging te blijven. En houd de pijnlijke plekken,voldoende warm.Soms kan het gebruik van een rode (warmte lamp enigzins verlichting geven.

Huisarts, ze hebben bepaalde medicijnen ertegen! na 6 week is het weg.

In afwachting van verdere behandeling kan je dit doen: Veel rusten, rekening houden met belasting. Niet op pijnlijke heupen liggen. Als je kan, trappen lopen vermijden. Vermijd nu even wandelingen en zeker op strand of door bos. Smeren met Tantum, Advil of Voltaren kan soms helpen. Uw arts kan u de juiste medicijnen geven tegen de pijn.

Bronnen:
http://www.pmc-roosendaal.nl/content_76.as...

ik heb een slijmbeursontsteking aan mijn schouder. heb het advies gekregen de schouder vooral te blijven bewegen, maar niet te belasten. heb ook oefeningen gekregen, en slik ibuprofen. mocht het aanhouden, dan is een injectie met corticosteroiden mogelijk. sterkte en beterschap!

Als de ontsteking eenmaal over is (of eerder!) kan je eens langs een podotherapeut gaan. Deze kan op maat zooltjes maken voor in je schoenen die precies geschikt zijn voor (de stand van) jouw voeten, zodat de ontsteking niet nog een keer terugkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100