Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een soort ingegroeide teennagel, het doet steeds meer pijn, hoe kan ik dit zelf oplossen?

Gisteren stootte ik mijn teen en toen brak er een stuk van mijn grote teennagel af, ik dacht dat het wel overging maar neen nu ik goed kijk blijkt er een stukje van mijn nagel in mijn huid te zijn geduwd!

het door een beetje pijn met het lopen, ik wil het graag oplossen.

Áls het écht pijn gaat doen ga ik allicht naar de dokter, maar ik hoop en denk dat ik het zelf op kan lossen, maar hoe? het is een klein stukje nagel dat in mijn huid is geduwd...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je _kunt_ proberen met een heel bot mesje (of iets dergelijks) onder de nagelrand te komen en die iets op te tillen. Geen scherp mesje want dan maak je wonden. Het kan zijn dat juist omdat je nagel is afgebroken, de nagelrand in je vlees duwt als je loopt - dat gaat vanzelf over. Eventueel je voet een tijdje in een badje met warm water zodat de huid wat zachter wordt, dat kan de pijn wat verzachten. Houd in de gaten of het goed gaat als je nagel verder groeit, dat ie niet dan juist gaat ingroeien.

Ga naar de apotheek koop 70% alcohol en doe het elke dag op de ontsteking dan moet het overgaan ik heb het toevallig zelf en de dokter zei dat ik ook een zalfje nodig heb 3x per dag maar dan moet je eerst naar het ziekenhuis voor een recept

Je kunt er zelf mee aan de slag met weken in warm water en peuteren, maar voor hetzelfde geld doe je dan meer kwaad dan goed, met een beetje pech krijg je een ontsteking of gaat je nagel nog meer ingroeien. Natuurlijk kun je naar de huisarts gaan en even overleggen. Maar uit eigen ervaring weet ik wat de huisarts je zal zeggen: maak een afspraak bij een pedicure. De kosten van een pedicure worden doorgaans niet vergoed. Zoek een pedicure die aangesloten zit bij Provoet of het KRP. Een pedicure die niet goed geschoold is kan ook schade aanrichten weet ik helaas uit ervaring.

ik zou met je voet in een warm badje met soda gaan zitten, lekker laten weken, dat maakt de huid zacht en ontsmet, als er een stukje uitsteekt vraag dan iemand in je omgeving of hij/zij met een splinterpincet het er voorzichtig uit kan trekken(als je dit aandurft)niet wroeten, zoeken, graven!(als je niets ziet, ga dan even naar je huisarts) mocht het gelukt zijn, laat dan je voet nog even weken in het sodawater, om eventuele viezigheid te verwijderen, voet goed afdrogen, schone sokken aan, et voila. Echter, je voelt al snel aan of er nog iets in zit, als er nog iets in zit, ga dan gewoon naar je huisarts.

ik zou gewoon naar de dokter gaan, de dokter kan je teen verdoven,(als dat nodig is) en dan met een goed schaartje de nagel knippen. ik heb het zelf ook gehad, en dat is prettiger dan zelf gaan knippen.

Weken in een badje met groene biotex werkt vaak. Maar daarbij moet je elke dag met de duim over de huid waar de nagel ingegroeid is stevig masseren, ongeveer 5 minuten per keer. Na een paar dagen al resultaat.Als dat toch niet werkt kan de huisarts onder verdoving een reepje huid van de teen bij de ingegroeide nagel afsnijden (doet geen pijn vanwege de verdoving, ook bijna geen napijn)

Naar een goede pedicure gaan. Eentje die officieel is. Meestal werken die bij een gezondsheid instituut.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100