Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is stress slecht voor je hart?

Als het is omdat je hart dan meer moet inspannen, dan zou sport toch ook slecht zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal gaat stress gepaard met adrenaline die jaagt door je lijf.Dat betekend dat je lichaam in opperste staat van paraatheid is,al je zintuigen,zenuwen en spieren zijn tot het uiterste gespannen.Je bloed word snelle rond gepompt en daar door moet je lijf dus ook hard werken,dat is niet erg als je dat even doet zoals tijdens sporten maar als je door stress echt uit balans bent en vaak ook minder goed slaapt en dergelijke dan raakt je lichaam overbelast en gaat in de meeste gevallen je bloeddruk omhoog waardoor je hart nog snelle moet gaan pompen.Je kunt je voorstellen dat het lichaam op een gegeven moment op de een of andere manier gaat protesteren.

Dat is niet duidelijk. dat er een verband bestaat is wel al lang bekend. Men weet eigenlijk nog weinig over de invloed van onze geest op het lichaam, dat die invloed er is is wel al lang bekend.Al in de eerste oorlog spraken artsen over een zogenaamd ' soldatenhart' deze soldaten kwamen van het slagveld met pijn op de borst, waarschijnlijk als gevolg van een angst stoornis Toegevoegd na 10 minuten: Eerste oorlog is eerste wereld oorlog

Het is inderdaad omdat je hart dan sneller klopt, en als je het zo bekijkt is sporten ook niet zo gezond! Een hart heeft een bepaald aantal slagen dat het kan maken in een leven. Bij stress of inspanning klopt het sneller, dus meer slagen in korte tijd. Daarom worden topsporters over het algemeen niet zo oud.

Bij sport is er geen stress, in tegendeel, er worden stoffen aangemaakt die je blij maken. Bij stress krijg je een hoge bloeddruk, en gaat vaak gepaard met buikpijn en hoofdpijn. In de Quest stond zelfs dat stress je leeftijd met 10 jaar kan inkorten (vooral bij vrouwen, vraag me niet waarom, ik denk dat mannen er over het algemeen wat koeler onder blijven), stress is dus iets wat moet worden vermeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100