Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werkt Calendulan tegen een koortslip ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vrees van niet, daar moet je zo'n speciale zalf voor kopen die tegenwoordig volgens mij gewoon bij elke drogist (zoals het kruitvat) te krijgen is

Zovirax helpt tegen een koortslip, Calendulan niet.

er zijn mensen die zeggen van wel, ik denk van niet, wil je een natuurlijk middel tegen je koortslip dan is de echinacin stick een goede oplossing

Nee. Goudsbloem reinigt, stimuleert de bloedsomloop en bevordert het genezingsproces bij wonden. Een koortslip is een onsteking die ontstaat doordat het sluimerende virus de kop opsteekt. Daar helpen van goudsbloem gemaakte geneesmiddelen niet tegen. Het is beter om te zorgen dat je weerstand verhoogd wordt.

geen een, calendulan is speciaal voor oppervlakkige schaaf- en brandwonden. Er bestaat wel een echinaforce stick van dr Vogel, die is o.a. voor koortslippen. Ik geloof dat deze 4 of 5 euro kost.

Nee daar helpt calendula niet tegen,er zit namelijk geen werkzame stof in die het Herpes virus bestrijd.Je moet echt als je voelt dat er een koortslip op komt zetten,gaan smeren met een middeltje wat er speciaal voor op de markt gebracht is zoals Aciclovir crème,Zinolium aciclovir of zovirax. Een en ander kun je via je Huisarts op recept voorgeschreven krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100