Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen als je een flink verbrande tong hebt?

Heey,

Ik heb me 3 uur geleden mij tong erg verbrandt, het doet nu nog steeds pijn. Ik heb al 4 keer met een ijsblokje in m'n mond gelopen maar het wordt niet minder.

Heeft iemand een tip waardoor ik dadelijk toch kan slapen?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even spoelen met appelazijn, en daarna honing op de tong doen. Toegevoegd na 1 minuut: Sommige mensen ervaren ook verlichting door een suikerklontje op de tong te laten smelten. Ik geef zelf de voorkeur aan honing, omdat dit ook ontstekingsremmend is.

ik denk weet niet zeker, een banaanschil de binnekant daarvan tege je tong doen. of beter ga naar de eerste hulp ( ze hebbe daar goeie spul tegen). veel sterkte alvast!

Het wordt er niet minder op, maar helpt je wel tegen een grote blaar, anders heb je er morgen ook nog veel last van. Nog meer ijsblokjes

Misschien helpt een beetje tandpasta op je tong smeren zodat het wat verkoeld.

Soms helpt het om lekker koude yoghurt even in je mond te houden of , en dat is minder lekker, een stukje aardappel op de pijnlijke plek. Voor het slapen gaan kun je ook twee paracetamol's nemen.

Als je boter hebt zonder zout smeer je dat er maar op. Dat haalt de brand eruit. Maar wel zoutloze boter gebruiken. Is niet echt lekker maar helpt wel. Succes ermee.

Als je je tong hebt verbrand dan kan je soelaas vinden in het likken van boter of het smullen van zachte zoete room. Op die manier wordt het leed verzacht en zal de pijn sneller wegtrekken. Op korte tijd is het leed geleden.

Bronnen:
http://www.50net.be/nl/tip-van-de-dag/6274...

Auw pijnlijk! Ik zou een ijsje nemen, ijsblokje is toch moeilijker volhouden, aan een ijsje lik je automatisch. Als je een ijsje in je koelkast hebt zou ik dat dus doen. Je kan ook je tong een tijd in een glas met water houden? Koud water.. Maar als het al 3 uur geleden is dan het daar al te laat voor denk ik. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100