Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik 's nachts door verkeerd ademen niet goed uitrusten?

Ik slaap gemiddeld 7 uur per nacht, maar toch word ik vaak erg moe wakker. Soms klopt mijn hart erg snel als ik wakker word en heb ik heel vaak het gevoel dat ik niet diep genoeg ademhaal. Ik haal oppervlakkig adem, ook overdag soms. Kan dit ervoor zorgen dat ik 's nachts niet goed uitrust?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou wel kunnen maar het kan ook dat het te warm is, of benauwd. Of te licht Of dat je bed niet goed ligt waardoor je onnodig veel beweegt. Ik zou zelf beginnen iets in de slaapkamer te veranderen, bijv proberen een deur of raam op te zetten en/of de gordijnen verder open of dicht Helpt dat helemaal niet zou een bezoekje aan de huisarts de volgende stap kunnen zijn

Zeker kan dat komen door een verkeerde ademhaling. Er is een aandoening die slaapapneu heet en dan stop je vaak eventjes met ademen. Ik zou er eens mee naar de huisarts gaan, het kan namelijk getest worden met een apparaat.

misschien lig je wel te hyperventileren,even je huisarts inschakelen.

hey het kan ook dat je huig (die zit achter in je keel) steeds om klapt en dan stop je even met ademen en dan word je wakker dan kan vaker in een nacht gebeuren daar ben je niet goed uitgerust er bestaan een soort bitjes die je dan in moet doen voor je gaat slapen en dan heb je er geen last meer van ga eens zoeken op google naar Snurken en Apneu

Bronnen:
familie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100