Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

transpireren tijdens slaap,hoe kan dat?

Ik word vaak helemaal bezweet wakker...hoe kan dat??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Marije2; Dat is gewoon een teken dat je het warm hebt gehad tijdens je slaap.

Je hebt het warm omdat: * je slaapkamer te warm is; * je onder een winterdekbed slaapt; * je onder een synthetisch dekbed slaapt; * je tegen iemand aanligt.

het kan zijn dat het warm is. dit kan meerdere oorzaken hebben. je lichaam warmt op. om te verkomen dat je oververhit raakt als het ware gaat je lichaam zweet produceren op de plekken waar je oververhit raakt. dit zweet is om je lichaam koel te houden. dus eigenlijk is dit omdat je lichaam zichzelf wilt beschermen!!

Dat kan een stressreactie zijn. Stress tijdens de slaap (als gevolg van stress overdag of door een onrustige droom) versnelt de bloedsomloop en de warmteproductie. Nachtzweten kan ook het gevolg zijn van een ziekte, medicijnen of alcohol.

Ongeacht of je het warm hebt of niet, verliest ieder (volwassen)s mens tussen een kwart- en een halve liter vocht via de poriën per nacht. Als je het te warm hebt verlies je in de regel gewoon meer vocht. Je lichaam is zich via de huid van afvalstoffen aan het ontdoen.

Iedereen raakt tijdens zijn slaap een behoorlijke hoeveelheid vocht kwijt,verder kan het dragen van synthetisch nachtgoed,of dekbed invloed hebben.Verder is het verstandig je slaapkamer goed te ventileren. Toegevoegd na 2 minuten: Of misschien overgangsklachten,ik weet niet hoe oud je bent.

Je zal een erg leuke/nare droom hebben gehad. Soms ben je die echt heel snel weer vergeten, maar kan je nog een beetje een nasleep vinden in een emotie.

s'Nachts transpireren kan hormonaal zijn, bvb tijdens de menopauze. Nog een reden kan zijn dat je voedsel hebt gegeten dat erg gekruid was. Verder kan suikerziekte ook nachterlijk zweten veroorzaken. Toegevoegd na 2 minuten: Nog iets waar ik aan denk: van te zware maaltijden voor het naar bed gaan, kan je tijdens het slapen ook erg transpireren.

Te warm dek op je bed, of een dek dat niet goed vocht opneemt (je zweet altijd in je slaap, maar je zou niet bezweet wakker moeten worden), een woeste droom gehad vlak voor je wakker werd, of een slechte voedingstoestand.

Het kan ook met je hormonen hebben te maken.Of met je lever daardoorkan j ook meer gaan zweten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100