Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn vrouw heeft een hernia en werd doorverwezen naar de fysio. Ze had 15 behandelingen gehad maar hielp niks. Moet ik alles toch betalen??

Mijn vrouw heeft een hernia en werd doorverwezen naar de fysio. Ze had 15 behandelingen gehad maar hielp niks. Moet ik alles toch betalen?? Aangezien er een verkeerde diagnose was gesteld en de fysio niks geholpen had

Weet jij het antwoord?

/2500

Correct, dit hangt af van de ziektekosten verzekering en het pakket dat je hierbij gekozen hebt. Helaas heeft een doorverwijzing van een arts of specialist geen invloed op het aantal behandelingen voor fysiotherapie. Advies: Bekijk de polisvoorwaarden van je verzekering op de website van deze, hier staan ook het aantal behandelingen fysiotherapie (of een bedrag /p. jr.) dat je te goed hebt. Succes

Je zorgverzekeraar moet de fysiotherapeut zowiezo betalen, hij heeft voldaan aan zijn verplichtingen (en een fysiotherapeut word door de zorgverzekeraar gecontroleerd of zijn behandeling wel evidence based is). Als de verkeerde diagnose is gesteld in het ziekenhuis (wat in principe raar is want een hernia word altijd gediagnosticeerd onder een MRI, en die zijn heel gedetailleerd) dan zou je je kunnen beklagen bij een geschillencomissie in het ziekenhuis, die dan weer de kosten kunnen compenseren die je gemaakt hebt bij de fysiotherapeut. Wat waarschijnlijk het geval is geweest is dat ze wel een hernia had, maar dat niet de oorzaak is van haar klachten (er lopen namelijk vet veel mensen rond met een hernia die daar geen last van hebben).

ja, ik heb ook hernia gehad en naar een fysiotherapeut gegaan. ik heb ze persoonlijk niet hoog staan, dus ben er met 4 behandelingen mee gestopt. en ja, je moet betalen als je voor 9 behandelingen verzekerd bent, en er 15 heeft gehad, ondanks het resultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100